Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz: ofensiva rusă în Ucraina este ”împotmolită”

Olaf Scholz: ofensiva rusă în Ucraina este ”împotmolită”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că ofensiva Rusiei în Ucraina este ”împotmolită”.

Olaf Scholz: ofensiva rusă în Ucraina este ”împotmolită”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   12:01

”Adevărul este că războiul distruge Ucraina, dar prin război, Vladimir Putin distruge și viitorul Rusiei”, a adăugat cancelarul german în fața Bundestagului. El a dat asigurări că Ucraina poate ”conta pe ajutorul” Germaniei.

”Imaginile care ne ajung zi de zi din Ucraina sunt greu de suportat: case distruse, spitale bombardate, orașe asediate, soldați morți și tot mai mulți civili uciși și răniți, femei și copii fugiți cu puținul pe care l-au putut strânge rapid din fața tancurilor și rachetelor lui Putin”, a spus liderul german.

Avertizând Moscova cu privire la noi măsuri, el a spus că sancțiunile sunt înăsprite constant , dar acestea ”nu ar trebui să rănească statele europene mai tare decât conducerea rusă”.

”Este clar că refugiații sunt bineveniți aici”, a spus el. Germania a primit deja oficial peste 232.000 de refugiați ucraineni, scrie BBC.

Armata Ucrainei susține că trupele ruse sunt ”demoralizate”, iar oficialii ruși încearcă acum să recruteze foști soldați pentru a se alătura războiului. Și Pentagonul a spus că forțele ucrainene reușesc să recupereze teren, în special în sudul țării.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close