Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz va merge în SUA pentru a discuta cu Joe Biden despre ajutorul acordat Ucrainei

Olaf Scholz va merge în SUA pentru a discuta cu Joe Biden despre ajutorul acordat Ucrainei

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită oficială la Washington în prima jumătate a lunii februarie pentru o întâlnire cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, în timp ce liderii occidentali încearcă să obţină sprijin pentru acordarea de asistenţă suplimentară Ucrainei.

Olaf Scholz va merge în SUA pentru a discuta cu Joe Biden despre ajutorul acordat Ucrainei
Sursa foto: Facebook/ Olaf Scholz
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   23:29

Întâlnirea este planificată în condiţiile în care solicitare de urgenţă de 61 de miliarde de dolari din partea Casei Albe a intrat în impas în Congres, deoarece republicanii cer concesii privind politica de imigrare.

Uniunea Europeană va organiza săptămâna viitoare un summit special pentru ca statele membre să ajungă la un acord asupra unui pachet de 50 de miliarde de euro. Planul este de a organiza o întâlnire bilaterală la Casa Albă în a doua săptămână din februarie, potrivit unor persoane familiarizate cu această vizită, informează Bloomberg. Scholz a îndemnat naţiunile să îşi intensifice sprijinul pentru Ucraina, avertizând la începutul acestei luni că ţările UE nu fac suficient pentru a ajuta Kievul.

Germania este unul dintre principalii furnizori de arme şi asistenţă financiară pentru Ucraina şi a anunţat la sfârşitul anului trecut că intenţionează să ofere asistenţă militară în valoare de 8 miliarde de euro în 2024.

Citește și: Documentul secret al Germaniei care zguduie Europa: Momentul în care ar putea începe un război între Rusia și NATO

Joi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că SUA consideră că există "încă foarte multă energie în toată această reţea de coaliţie, aliaţi şi parteneri pentru a ajuta la sprijinirea Ucrainei".

"Fiecare ţară o face în felul său şi o face în măsura în care poate", a spus Kirby. "Aşadar, la fel ca şi la noi, acestea sunt decizii suverane, dar nu am văzut nicio slăbire sau dezbinare atunci când vine vorba de sprijinirea Ucrainei". 

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz Joe Biden ajutor Ucraina
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close