Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz recomandă Rusiei să nu subestimeze „unitatea şi determinarea" statelor NATO

Olaf Scholz recomandă Rusiei să nu subestimeze „unitatea şi determinarea" statelor NATO

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a îndemnat Rusia joi, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu liderii ţărilor baltice, să nu subestimeze „unitatea şi determinarea" aliaţilor din cadrul NATO, pledând pentru reducerea tensiunilor dintre Moscova şi Kiev.

Olaf Scholz recomandă Rusiei să nu subestimeze „unitatea şi determinarea" statelor NATO
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Feb 2022   •   21:57

Olaf Scholz s-a întâlnit joi seară, la Berlin, cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, şi cu premierii Estoniei şi Letoniei, Kaja Kallas şi Krisjanis Karins, conform postului ZDF. „Suntem uniţi şi determinaţi.

O intervenţie militară rusă împotriva Ucrainei ar atrage consecinţe foarte grave pentru Rusia, din punct de vedere economic, politic şi strategic. Nu este vorba despre nimic mai puţin decât despre evitarea unui război în regiunea baltică", a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiilor Süddeutsche Zeitung şi Merkur.de.

„Rusia nu trebuie să subestimeze unitatea şi determinarea noastră. Reducerea tensiunilor este îndemnul aflat la ordinea zilei", a subliniat Olaf Scholz. Rusia este acuzată că a mobilizat peste 130.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa NordAtlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz Rusia NATO conflict Ucraina razboi
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close