Antena 3 CNN Externe Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în România în aceeași zi cu Maia Sandu | Ambasador: "Un semnal important în contextul războiului din Ucraina"

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în România în aceeași zi cu Maia Sandu | Ambasador: "Un semnal important în contextul războiului din Ucraina"

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită România, în prima sa călătorie în țara noastră de la preluarea conducerii guvernului de la Berlin.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în România în aceeași zi cu Maia Sandu | Ambasador: "Un semnal important în contextul războiului din Ucraina"
31 Mar 2023   •   14:09

Olaf Scholz se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, luni, 3 aprilie, la București.

Pe agenda discuției se vor afla chestiuni bilaterale, precum şi teme vizând politica europeană, securitatea și energia.

Cei doi urmează să susțină o conferință de presă comună.

Ulterior, Scholz se va întâlni cu premierul Nicolae Ionel Ciucă.

Citește și: "Kremlinul vrea să amplaseze arme nucleare în Republica Moldova, la fel ca în Belarus!", acuză Maia Sandu

Un aspect interesant al evenimentului de luni este că la București se vor afla, simultan, cancelarul german și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conform presei de la Chișinău.

În capitala României, cancelarul Scholz și președintele Iohannis vor avea cu Sandu o discuție comună referitoare la susținerea acordată, în continuare, Republicii Moldova, pe fondul războiului hibrid și al amenințărilor de la Moscova.

Ambasador german: "Discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și Republica Moldova"

Pe agenda vizitei cancelarului german se mai află o discuție cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și o întâlnire cu reprezentanți ai minorității germane din România.

 "Prin această vizită, transmitem, împreună cu partenerii noștri români,un semnal important al unității Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova", a confirmat ambasadorul german la București, Peer Gebauer.

De la preluarea mandatului de șef al guvernului german, Olaf Scholz a avut o atitudine favorabilă României.

El a anunțat public în august 2022 că Germania susține intrarea României în spațiul Schengen.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close