Antena 3 CNN Externe Cancelarul Germaniei anunță când vor fi ridicate sancțiunile la adresa Rusiei | "Decizia îi revine Ucrainei"

Cancelarul Germaniei anunță când vor fi ridicate sancțiunile la adresa Rusiei | "Decizia îi revine Ucrainei"

Cancelarul german Olaf Scholz a dezvăluit condiția pentru ca Uniunea Europeană să ridice sancțiunile impuse Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Cancelarul Germaniei anunță când vor fi ridicate sancțiunile la adresa Rusiei | "Decizia îi revine Ucrainei"
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2022   •   22:20

Astfel, sancțiunile la adresa Rusiei nu vor fi ridicate până la semnarea unui acord de pace între Moscova și Kiev, a precizat Scholz (foto).

El a adăugat că îi revine Ucrainei să decidă ce fel de pace dorește.

Într-un interviu pentru postul public de televiziune ZDF, Scholz a spus că liderul rus Vladimir Putin a greșit atunci când a anticipat că ar putea să câștige teritorii în Ucraina.

''El nu a crezut că Ucraina va rezista așa cum a făcut-o. Nu s-a gândit că noi vom sprijini Ucraina să reziste atât de mult timp. Nu vom retrage sancțiunile dacă el (Vladimir Putin) nu ajunge la un acord cu Ucraina'', a subliniat șeful executivului german.

Pe de altă parte, Scholz a respins criticile conform cărora a ezitat să susțină Ucraina după începerea invaziei ruse.

''Am decis întotdeauna rapid, în coordonare cu aliații'', a explicat el, adăugând că strategia stabilită a fost aceea ca Germania să acționeze ''prudent și cu mintea limpede''.

Scholz a subliniat că asistența militară şi financiară furnizată de către Germania și de alte state a contribuit la succesele armatei ucrainene și că Germania va continua să susțină armata ucraineană.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz sanctiuni Rusia
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close