Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz i-a spus lui Vladimir Putin cum ar putea fi ridicate sancțiunile împotriva Rusiei. Concluziile cancelarului german după discuția cu liderul de la Kremlin

Olaf Scholz i-a spus lui Vladimir Putin cum ar putea fi ridicate sancțiunile împotriva Rusiei. Concluziile cancelarului german după discuția cu liderul de la Kremlin

Cancelarul german Olaf Scholz a explicat, după o discuție cu Vladimir Putin, cum ar putea fi ridicate sancțiunile împotriva Rusiei. El a împărtășit și concluziile trase după conversația cu liderul rus.

Olaf Scholz i-a spus lui Vladimir Putin cum ar putea fi ridicate sancțiunile împotriva Rusiei. Concluziile cancelarului german după discuția cu liderul de la Kremlin
Sursa foto: Colaj/ Twitter + Hepta
de Cerasela Stafie    |    14 Mai 2022   •   12:12

Scholz și Putin au discutat vineri, la telefon, despre situația din Ucraina. ”Nu”, a spus el într-un interviu postat sâmbătă pe portalul de știri german T-online, când a fost întrebat dacă a văzut vreo schimbare în poziția Rusiei față de Ucraina. Moscova ”nu a atins niciunul dintre obiectivele menționate la începutul” operațiunii militare speciale, a adăugat cancelarul german.

Mai mult, ”NATO nu a plecat, chiar și-a mărit forțele pe flancul estic”, a spus el, adăugând că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord va deveni și mai puternică odată ce Finlanda și Suedia se vor alătura. El a menționat că discuțiile cu președintele rus au fost deschise.

Scholz consideră că un tratat de pace încheiat între Moscova și Kiev este singura posibilitate de a elimina sancțiunile împotriva Rusiei.

Rusia ar trebui să înțeleagă la un moment dat că singura posibilitate de ridicare, eventual, a sancțiunilor este încheierea unui acord cu Ucraina, iar aceasta nu poate fi o pace impusă”, a spus el.

Cancelarul a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina. "În rest, există un principiu clar: Ucraina rezolvă aceste probleme. Nu putem purta negocieri în numele lor", a subliniat.

Efectul sancțiunilor este puternic, a declarat șeful guvernului german. ”Ca urmare, economia Rusiei va fi puternic lovită, în timp ce potențialul său de dezvoltare este foarte limitat”.

Vorbind despre problema continuării furnizării de arme la Kiev și înăsprirea sancțiunilor anti-Rusia, cancelarul a asigurat că Germania și partenerii săi vor continua să facă acest lucru: ”da, vom continua, și în ceea ce privește sancțiunile, pentru că scopul nostru este să ne asigurăm invazia Rusiei eșuează”.

Scholz și Putin au discutat vineri despre situația din Ucraina într-o conversație telefonică. Discuția a avut loc la inițiativa părții germane, a spus serviciul de presă de la Kremlin. În urma conversației, cei doi lideri au convenit să continue discuțiile în viitor. Președintele rus și cancelarul german au avut deja mai multe convorbiri telefonice de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, acordând de fiecare dată atenție acestei probleme în convorbirile lor.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close