Antena 3 CNN Externe Olanda ar putea interzice turiştilor să mai cumpere marijuana

Olanda ar putea interzice turiştilor să mai cumpere marijuana

Olanda ar putea interzice turiştilor să mai cumpere marijuana
Sursa foto: Coffee shop
13 Sep 2009   •   18:27

Olanda ar putea interzice vânzarea de droguri uşoare turiştilor. Conform unui proiect de lege, propus de ministerele Justiţiei, Afacerilor Interne şi Sănătăţii, drogurile uşoare vor putea fi achiziţionate din coffee-shopuri numai de către posesorii unui card de membru. Sistemul este menit să prevină vânzarea de droguri uşoare către consumatori străini.

?Coffee-shop-urile ar trebui să redevină ce au fost la început: puncte de vânzare pentru consumatorii locali, nu furnizori la scară largă pentru ţările vecine?, au declarat reprezentanţii unei comisii guvernamentale în luna iulie. ?Situaţia a scăpat de sub control?.

Măsura a fost luată după ce s-a constatat că un număr mare de turişti călătoresc în Olanda pentru a fuma marijuana, drog interzis în ţările lor de baştină. O mare problemă o reprezintă şi cea a localităţilor olandeze de frontieră, unde turiştii din ţările vecine Olandei provoacă neplăceri localnicilor.

În plus, noua lege ar urma să reducă cantitatea de cannabis pe care un cumpărător o poate deţine de la cinci la trei grame.

Reprezentantul Fundaţiei olandeze pentru politica drogurilor, Raymond Durfour, se opune noilor politici. ?Există o problemă cu legea europeană, deoarece toţi cetăţenii Europeni ar trebui să fie trataţi în mod egal?, a declarat el unui post de radio local. De asemenea, nu va rezolva problema în oraşe precum Amsterdam. Mulţi turişti cumpără cannabis din coffee-shop-urile de acolo. Dacă nu îl vor mai putea cumpăra, vânzarea va începe să se facă la negru, ca în multe alte oraşe din lume?, a spus el.

Coffee-shop-urile sunt localuri din care se poate achiziţiona, în mod legal, legal cannabis. Din 1976, de când s-a legalizat vânzarea de droguri uşoare, această industrie a devenit o sursă majoră de venit pentru turismul olandez.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olanda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close