Antena 3 CNN Externe Olanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron

Olanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron

Olanda va într-o izolare strictă în de Crăciun și Anul Nou pentru a încerca să țină sub control varianta extrem de contagioasă a coronavirusului, Omicron, a declarat sâmbătă premierul Mark Rutte.

Olanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    19 Dec 2021   •   12:57

Toate magazinele și serviciile neesențiale, inclusiv restaurantele, coaforele, muzeele și sălile de sport vor fi închise de duminică până pe 14 ianuarie. Toate școlile vor fi închise cel puțin până pe 9 ianuarie.

"Țările de Jos se închid din nou. Acest lucru este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron", a declarat Rutte într-o conferință de presă televizată.

Alte măsuri includ o recomandare ca locuințele să nu primească mai mult de doi vizitatori și ca adunările în afara să fie, de asemenea, limitate la maximum două persoane.

Eșecul de a acționa acum ar duce probabil la „o situație de necontrolat în spitale”, a spus Rutte.

Infecțiile din Olanda au scăzut de la niveluri record în ultimele săptămâni, după introducerea unui lockdown pe timp de noapte la sfârșitul lunii trecute. Varianta Omicron aa apărut când țara se lupta deja cu un val de infecții cu coronavirus.

Cazurile cu Omicron au crescut de când a apărut pentru prima dată în Olanda în urmă cu trei săptămâni, în timp ce spitalele se luptă cu numărul mare de pacienți cu COVID-19 din secțiile lor, aproape de cele mai înalte niveluri din acest an.

Se așteaptă ca Omicron să devină cea mai dominantă variantă a virusului în Olanda între Crăciun și Revelion, a spus expertul olandez în boli infecțioase, Jaap van Dissel.

În timp ce peste 85% din populația adultă olandeză este vaccinată, mai puțin de 9% dintre adulți au avut o injecție de rapel, una dintre cele mai scăzute rate din Europa.

Sâmbătă, Institutul Național de Sănătate Publică (RIVM) a raportat un total de peste 2,9 milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu 20.420 de decese. Au fost raportate 14.616 noi infecții în 24 de ore, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: Olanda carantină omicron COVID-19
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close