Antena 3 Externe Olanda: Cele 800 de persoane evacuate vineri se pot întoarce acasă în siguranţă

Olanda: Cele 800 de persoane evacuate vineri se pot întoarce acasă în siguranţă

de Antena3.ro    |    07 Ian 2012   •   19:25
Olanda: Cele 800 de persoane evacuate vineri se pot întoarce acasă în siguranţă Foto: a1gaurav.wordpress.com

După stabilizarea digului care ameninţa locuitorii a patru sate din regiunea Groningue din nordul Olandei, autorităţile au anunţat că cele 800 de persoane evacuate vineri se pot întoarce acasã, informează AFP.

"Tocmai am anunţat cã toate persoanele evacuate se pot întoarce acasã", a declarat un purtãtor de cuvânt al poliţiei locale.

Locuitorii a patru sate - Woltersum, Wittewierum, Ten Boer şi Ten Post - situate la circa 15 kilometri est de Groningue, de-a lungul unui canal, au fost obligaţi sã îşi pãrãseascã locuinţele vineri dimineaţa.

"O salã de sport a fost pusã la dispoziţia lor, dar au fost puţini cei care au dormit acolo", a adãugat purtãtorul de cuvânt. "Mulţi oameni din satele învecinate s-au oferit sã gãzduiascã persoanele evacuate", a explicat el.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate în ultimele zile în Olanda, determinând creşterea nivelului apelor pe canalele care dreneazã şi asaneazã terenurile, dintre care un sfert sunt situate sub nivelul mãrii.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close