Antena 3 CNN Externe Olanda cere Ucrainei încetarea luptelor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian

Olanda cere Ucrainei încetarea luptelor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian

Olanda cere Ucrainei încetarea luptelor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian
Sursa foto: Foto:Agerpres/Xinhua
29 Iul 2014   •   13:13

Premierul olandez, Mark Rutte, l-a sunat pe preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, pentru a cere încetarea confruntărilor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de AFP.
   
"Premierul l-a sunat în această dimineaţă pe preşedintele Ucrainei, pentru a-i cere încetarea confruntărilor în jurul zonei unde s-a prăbuşit avionul", a declarat Jean Fransman.
   
Experţii olandezi şi australieni, responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina, au fost nevoiţi marţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate, a anunţat anterior Ministerul olandez al Justiţiei.
   
Grupul de experţi "nu a plecat din Doneţk spre locul prăbuşirii. Există în prezent prea multe lupte pe şi în jurul drumului care duce încolo", a anunţat ministerul într-un comunicat.
   
Aceşti experţi şi poliţişti au fost deja nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines.
   
Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova.
   
Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.
  

×
Subiecte în articol: Olanda Ucraina
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close