Antena 3 CNN Externe Olanda. Incendiu puternic la o fabrică de produse chimice

Olanda. Incendiu puternic la o fabrică de produse chimice

Olanda. Incendiu puternic la o fabrică de produse chimice
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   18:00

Incendiu puternic la o fabrică de produse chimice din sudul Olandei. Nicio persoană nu a fost rănită, dar localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case pentru a nu fi afectaţi de fumul toxic.

Zecile de angajaţi ai fabricii de produse chimice au fost evacuaţi la timp, înainte ca incendiul să ia amploare. Autorităţile se temeau, însă, că fumul toxic ar putea avea efecte negative asupra locuitorilor din zonă.

Flăcările au atins la un moment dat înălţimea de patruzeci de metri, iar norul de fum a ajuns deasupra unui oraş situat la 15 kilometri depărtare.

Autorităţile i-au sfătuit pe localnici să-şi închidă ferestrele şi uşile, pentru a nu inhala fum toxic, şi să-şi ţină în interior animalele de companie. Exploziile neîncetate din fabrica în flăcări i-au speriat pe jurnaliştii veniţi să transmită de la faţa locului.

În cele din urmă, pompierii au reuşit să stăpânească focul iar analizele au arătat că în aer nu se mai aflau produse periculoase. Anchetatorii nu ştiu, deocamdată, din ce cauză a izbucnit incendiul.

×
Subiecte în articol: Olanda incendiu fabrica
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close