Antena 3 CNN Externe Olanda interzice ciupercile cu efect halucinogen

Olanda interzice ciupercile cu efect halucinogen

Olanda interzice ciupercile cu efect halucinogen
12 Noi 2008   •   10:47

Ciupercile cu efect halucinogen au fost interzise în Olanda, după ce o adolescentă ce le-a consumat a căzut de pe un pod. De la 1 decembrie, faimoase ciuperci magice de Amsterdam nu vor mai fi la vâzare în oraş. Ciupercile halucinogene importate în special din Hawaii, Mexic şi Ecuador, au fost ani la rând disponibile la preţuri modice în tot oraşul. Proprietarii de magazine cred că interdicţia va avea ca rezultat concedierea a sute de angajaţi şi intenţionează să protesteze .
În vreme ce sortimentele uscate, care au un efect mai puternic, sunt deja interzise, decizia de a le interzice şi pe cele proaspete a fost luată după ce o tânără de 17 ani din Franţa a sărit de pe un pod după ce le-a consumat. Consiliul oraşului susţine hotărârea guvernului şi speră că astfel se va schimba percepţia generală că oraşul este un centru al dependenţilor de droguri sau pentru cei interesaţi de industria sexului. Anterior s-a luat hotărârea eliminării şi faimosului cartier roşu din oraş.
Potrivit legislaţiei, deţinerea de canabis este ilegală, dar poliţiştii nu anchetează persoanele prinse cu cantităţi mici de canabis. În plus, acesta este vândut legal în coffe-shop-uri olandeze. Posesia drogurilor mai puternice precum cocaina, LSD şi ecstasy este ilegală.
Statutul ciupercilor va fi undeva între aceste două categorii.
Psilocibin - principala substanţă chimică activă în ciuperci - este interzisă, potrivit legislaţiei internaţionale, din 1971. Cu toate acestea, ciupercile proaspete, neprocesate au continuat să fie vândute în Olanda pentru că nu se poate stabili ce cantitate din această substanţă conţine fiecare ciupercă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olanda canabis
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close