Antena 3 CNN Externe Olanda introduce taxa auto în funcţie de kilometrii parcurşi

Olanda introduce taxa auto în funcţie de kilometrii parcurşi

Olanda introduce taxa auto în funcţie de kilometrii parcurşi
Sursa foto: auto olanda
17 Noi 2009   •   08:25

Guvernul olandez va deveni primul din Europa care va introduce o taxă ecologică ce va înlocui clasica taxă auto anuală. Şoferii vor trebui să plătească per kilometru parcurs, măsură menită a pune capăt blocajelor şi pentru a reduce emisiile de carbon.
Sistemul, care va folosi Global Positioning Systems (GPS) pentru a monitoriza maşinile, ar putea fi folosit ca test şi pentru alte state care iau în calcul variante de soluţionare pentru drumurile blocate. Singapore are un sistem similar de taxare în funcţie de durata călătoriilor.
Când planul va fi introdus, în 2012, preţul la maşini ar putea scădea chiar cu 25 procente având în vederea eliminarea taxei de achiziţie şi de drum. În schimb, se va plăti în medie circa 0.03 euro per kiloemtru, taxe mai mari fiind înregistrate la orele de vârf şi pe drumurile aglomerate.
Ministerul olandez al transporturilor a specificat că vehiculele comerciale, camioanele şi maşinile mai mari, cu emisii mai mari de dioxid de carbon, vor avea taxe mai mari.
Dispozitivele GPS vor fi instalate în maşină şi vor monitoriza timpul, ora şi locul unde se deplasează pentru a trimite datele pentru facturare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxa auto Olanda
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close