Antena 3 CNN Externe Olanda ar putea impune un nou lockdown înainte de sărbători pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu Omicron

Olanda ar putea impune un nou lockdown înainte de sărbători pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu Omicron

Ţările de Jos vor un nou lockdown pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu noua variantă a coronavirusului, Omicron. Spitalele sunt pline, iar personalul medical nu mai face faţă numărului mare de olandezi bolnavi de COVID-19.

Olanda ar putea impune un nou lockdown înainte de sărbători pentru a preîntâmpina un nou val de infectări cu Omicron
Sursa foto: Pexels/Tanathip Rattanatum
de Alexandra Ionescu    |    18 Dec 2021   •   14:18

Prim-ministrul olandez Mark Rutte, alături de ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, ar putea anunţa, sâmbătă, noi măsuri care să combată răspândirea coronavirusului în Ţările de Jos.

Aceste noi restricţii ar putea intra în vigoare imediat după conferinţa de presă a celor doi, de astăzi. Motivul este acela că autorităţile nu vor să rişte ca olandezii să dea buzna la restaurante, pentru “o ultimă masă în oraş”.

Celula de criză din Olanda a sfătuit Cabinetul prim-ministrului să implementeze un nou lockdown cât mai curând posibil pentru a preveni un nou val de infecţii cauzat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează Mediafax.

Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât Delta şi, posibil, la fel de gravă. Spitalele din Olanda sunt deja la limită de mai multe săptămâni, iar operaţiile altor pacienţi sunt amânate din cauza lipsei de medici şi locuri în saloane.

×
Subiecte în articol: omicron COVID-19 infectări Olanda
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close