Antena 3 CNN Externe Olanda. Patru morţi şi 13 răniţi, după ce o maşină a izbit mulţimea, în timpul unei parade (VIDEO)

Olanda. Patru morţi şi 13 răniţi, după ce o maşină a izbit mulţimea, în timpul unei parade (VIDEO)

Olanda. Patru morţi şi 13 răniţi, după ce o maşină a izbit mulţimea, în timpul unei parade (VIDEO)
Sursa foto: politisti
30 Apr 2009   •   18:33

Tragedie în Olanda. Patru oameni au murit şi alţi 13 au fost grav răniţi, după ce o maşină a intrat direct în oamenii aflaţi la o paradă de Ziua Reginei, sarbatoare nationala a Olandei.

Până în prezent, nu au fost făcute publice cauzele incidentului. Autorităţile susţin că tragedia a fost provocată intenţionat, însă susţin că nu este vorba despre un atentat terorist.

Şoferul , în vârstă de 38 de ani, este de origine olandeză. Bărbatul nu are cazier şi nici nu suferă de boli psihice, au anunţat oficialii olandezi. Numele bărbatului nu a fost făcut public.

Maşina de culoare neagră care a provocat tragedia se îndrepta cu viteză mare către maşina regală. Automobilul a trecut la numai câţiva metri de maşina care transporta familia regală olandeză, înainte să se izbească de un monument.

Potrivit Associated Press, victimele au zburat, pur şi simplu în aer, în momentul impactului. Încă nu se cunoaşte cum a reuşit bărbatul să treacă de forţele de poliţie şi să intre în zona dedicată paradei.

?Din datele pe care au reuşit să le obţinem de la poliţişti înainte ca şoferul să fie scos din maşină, credem că tragedia a fost premeditată?, a declarat procurorul Ludo Goossens.

?Ziua se anunţa a fi una plină de bucurii, însă tragedia care a avut loc în timpul paradei ne-a şocat pe toţi?, a declarat Regina Olandei, într-un comunicat de presă. ? Am fost lăsaţi fără cuvinte de incident şi de ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Întreaga Olandă suferă alături de familiile victimelor acestui incident."







Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Olanda parada
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close