Antena 3 CNN Externe O petrecere ilegală de Anul Nou a fost vegheată toată noaptea de polițiști și oprită abia dimineață, în Olanda. Cine i-a turnat pe petrecăreți

O petrecere ilegală de Anul Nou a fost vegheată toată noaptea de polițiști și oprită abia dimineață, în Olanda. Cine i-a turnat pe petrecăreți

Autoritățile olandeze au oprit, sâmbătă, o petrecere ilegală cu sute de persoane, care începuse cu o zi înainte.

O petrecere ilegală de Anul Nou a fost vegheată toată noaptea de polițiști și oprită abia dimineață, în Olanda. Cine i-a turnat pe petrecăreți
Sursa foto: Twitter
de Georgiana Adam    |    02 Ian 2022   •   10:42

Participanții, inclusiv unii din străinătate, s-au adunat să facă Revelionul într-o fostă fabrică de cărămidă din Rijswijk, o suburbie a orașului Haga.

Olanda este în lockdown și astfel de petreceri sunt interzise.

La operațiunea anti-party au intervenit sute de polițiști, care au dus în locație zece dube speciale.

Ei au făcut câteva arestări, dar intervenția s-a derulat în general fără violente, conform AFP, citată de Agerpres.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Anul Nou în ruinele unei fabrici

Petrecerea începuse vineri seară într-un hangar al unei foste fabrici de cărămidă, care este în plină demolare.

Localnicii au observat că sosesc mașini înmatriculate în Franța, dar şi în Germania, Belgia, Spania şi Italia, și au anunțat poliția.

Oamenii legii au decis să aștepte până dimineață, înainte de a interveni, invocând motive legate de siguranța unei intervenții pe un șantier.

Potrivit presei olandeze, autoritățile a confiscat 12 vehicule care aveau, printre altele, generatoare de curent și echipamente de sonorizare.

Cel puțin trei persoane au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului sau pentru că nu au respectat instrucțiunile poliției.

Restricții sanitare dure sunt în prezent în vigoare în Olanda, unde un nou lockdown a fost impus populației cu o săptămână înainte de Crăciun.

Un lockdown fără restricții de circulație

Autoritățile au invocat noul val de COVID-19 şi răspândirea variantei Omicron pentru a justifica lockdown-ul.

Toate magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cinematografele, muzeele şi teatrele sunt închise până la 14 ianuarie, iar școlile, cel puțin până la 9 ianuarie.

În aer liber, sunt permise numai grupurile de două persoane, cu excepții precum înmormântările.

Nu au fost introduse însă și restricții de circulație, ceea ce a făcut posibilă adunarea petrecăreților, a căror bucurie a fost întreruptă de poliție.

×
Subiecte în articol: Olanda petrecere ilegală
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close