Antena 3 CNN Externe Guvernul olandez ia în considerare noi restricţii, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Guvernul olandez ia în considerare noi restricţii, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

Guvernul olandez ar putea impune noi restricţii antiepidemice pentru a reduce presiunea asupra spitalelor confruntate cu tot mai mulţi pacienţi cu COVID-19, a indicat luni ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge.

Guvernul olandez ia în considerare noi restricţii, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    25 Oct 2021   •   22:18

Numărul de infectări cu coronavirus se află în creştere de o lună şi a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, după ce majoritatea măsurilor de distanţare socială au fost eliminate la sfârşitul lui septembrie, transmite Reuters.

Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja reduc din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID-19, a arătat ministrul Sănătăţii.

Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale pe data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare.

”Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii”, a explicat el.

Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor antiCovid pe 25 septembrie şi a introdus un certificat sanitar care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent, şi care este cerut pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale, potrivit Reuters.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de sănătate publică.

Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă s-a vaccinat cu schema completă.

×
Subiecte în articol: Olanda COVID-19 restricţii spitale
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close