Antena 3 CNN Externe Olanda va accepta aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Condiţia: rapoarte pozitive pe MCV

Olanda va accepta aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Condiţia: rapoarte pozitive pe MCV

Olanda va accepta aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Condiţia: rapoarte pozitive pe MCV
Sursa foto: Foto: infopolitic.ro
de M.Z.    |    13 Mar 2012   •   13:59

Olanda va accepta, în septembrie, aderarea în etape a Bulgariei şi României la Schengen, în cazul în care cele două state primesc rapoarte pozitive în vară, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), a declarat, marţi, ambasadorul olandez la Sofia, Karel Van Kesteren, potrivit Agerpres.

Van Kesteren a amintit că Olanda a pus condiţia existenţei a două rapoarte pozitive pe justiţie înainte de a sprijini aderarea celor două ţări cu frontierele aeriene şi maritime.

În plus, ambasadorul Van Kesteren a negat afirmaţiile potrivit cărora aderarea Bulgariei şi României la Schengen este blocată de un singur partid de extremă dreaptă.

Potrivit acestuia, întregul spectru politic din Olanda şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte gradul de pregătire a celor două ţări. El a repetat declaraţia premierului Mark Rutte care a spus că guvernul lui nu se opune aderării celor două ţări, ci pur şi simplu vrea garanţii absolute că acestea respectă criteriile.

Înaltul diplomat olandez şi-a exprimat speranţa că în următoarele luni Bulgaria va înregistra progrese în două domenii: confiscarea averilor ilicite şi transparenţa activităţii Consiliului Suprem al Magistraturii.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close