Antena 3 CNN Externe Cine este Olena, soţia președintelui ucrainean Volodimir Zelensky

Cine este Olena, soţia președintelui ucrainean Volodimir Zelensky

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, este căsătorit cu Olena Zelenska şi au împreună doi copii.

Cine este Olena, soţia președintelui ucrainean Volodimir Zelensky
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    26 Feb 2022   •   13:09

Volodimir Zelenski a mărturisit că atât el, cât și familia sa riscă să-și piardă viața după ce Rusia, care a atacat Ucraina în dimineaţa zilei de 24 februarie 2022. la desemnat ca țintă numărul 2.

Soţia lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, s-a născut în Kryvyi Rih, pe 16 februarie 1978. Cei doi erau colegi de şcoală, dar nu se cunoşteau. Soarta a făcut să se întâlnească mult mai târziu, când Olena era studentă iar liderul Ucrainei studia dreptul la Institutul Economic Kryvyi Rih.

Olena este arhitect şi scenarist, fiind absolventă a Universităţii Naţionale Kryvyi Rih şi licenţiată în inginerie civilă. Dacă în inginerie civilă şi arhitectură nu a lucrat suficient de mult, cariera ei de scenaristă a fost una foarte productivă.

Zelenski, care a fost unul dintre cei mai populari comedianţi TV, a câştigat alegerile prezidenţiale în 2019, după ce o mare parte a campaniei sale ar fi fost finanţată de unul dintre cei mai bogaţi şi corupţi oligarhi ai Ucrainei, Igor Kolomoisky.

Acum, Zelensky susține că ruşii „vor să distrugă Ucraina politic prin doborârea şefului statului”.

„Eu stau în cartierele guvernamentale împreună cu alţii”, a spus Zelensky. „Inamicul m-a desemnat ca ţintă numărul unu, iar familia mea ţinta numărul 2”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Zelenski cere intrarea Ucrainei în UE: este un ”moment crucial” pentru renunțarea la negocieri și ”a decide aderarea Ucrainei la UE”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că acum este un ”moment crucial” pentru a decide cu privire la apartenența țării sale la Uniunea Europeană, într-un tweet, sâmbătă.

”Este un moment crucial pentru a încheia o dată pentru totdeauna discuția de lungă durată și a decide aderarea Ucrainei la UE. Am discutat cu @eucopresident despre asistență suplimentară eficientă și lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”, a scris Volodimir Zelenski într-un tweet postat pagina sa oficială de Twitter.

Pe parcusul dimineții se sâmbătă, în timp ce lupta pentru Kiev continua, Zelenski a accesat de mai multe ori platforma de socializare pentru a posta actualizări.

Într-un videoclip de 40 de secunde intitulat „Nu credeți falsurile”, președintele a spus că nu va renunța la luptă. ”Sunt aici. Nu coborâm armele jos. Ne vom apăra țara, pentru că arma noastră este adevărul, iar adevărul nostru este că asta este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri și vom apăra toate acestea”.

"Asta este. Atât am vrut să vă spun. Slavă Ucrainei", a adăugat el.

Într-un alt mesaj, separat, Zelenski a anunțat că a vorbit cu Emmanuel Macron, iar armele și echipamentele militare promise de Franța sunt în drum spre Ucraina. ”O nouă zi în prima linie diplomatică a început cu o conversație cu EmmanuelMacron. Armele și echipamentele de la partenerii noștri sunt în drum spre Ucraina. Coaliția anti-război funcționează!”

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close