Antena 3 CNN Externe Poveste de dragoste în vreme de război | Olena Zelenska și Volodimir Zelenski, a doua apariție împreună în public de la începutul războiului

Poveste de dragoste în vreme de război | Olena Zelenska și Volodimir Zelenski, a doua apariție împreună în public de la începutul războiului

”Nimeni nu-mi ia soţul de la mine, nici măcar războiul”, sunt cuvintele Olenei Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, care într-un rar interviu de televiziune, în care apare alături de soţul ei, la BBC, povesteşte despre felul în care a trăit începutul războiului şi aceşti doi şi un jumătate de luni în care şi-a văzut soţul destul de rar.

Poveste de dragoste în vreme de război | Olena Zelenska și Volodimir Zelenski, a doua apariție împreună în public de la începutul războiului
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    22 Mai 2022   •   12:12

Este doar a doua oară când cuplul apare împreună de la începutul războiului, precizează postul britanic, adăugând că prima doamnă a rămas mult timp într-un loc secret din motive de securitate.

În interviu, Zelenski şi soţia sa sunt aşezaţi la o masă rotundă, împreună cu doi jurnalişti ucraineni, pregătiţi pentru ceaiul de după-amiază, cu căni de ceramică şi ceainic şi biscuiţi. Zelenski poartă uniforma militară obişnuită, soţia sa într-o jachetă bej şi o cămaşă verde militar.

„Familia noastră este distrusă, ca orice familie ucraineană”, explică Zelenska.

Prima doamnă și-a amintit de izbucnirea războiului și a spus că abia așteaptă să audă vestea victoriei de la soțul ei.

„Emoțiile mele erau de nedescris; un amestec de groază și stupoare”, a spus Zelenska.

”Ne-am dat seama imediat că viața (noastră) a fost schimbată pentru totdeauna; Trăiesc ziua în care el (Zelenski) îmi spune în sfârșit că totul s-a terminat.”

Zelenska a explicat că se aștepta la vremuri dificile, încă de la începutul carierei politice a soțului ei.

„Am înțeles că va putea depăși orice provocare; Știam că va fi greu și a fost, mai ales acum”, a spus prima doamnă.

”Nimeni nu știa atunci, în urmă cu trei ani, că ne îndreptam către cea mai grea provocare dintre toate – războiul.”

Cu toate acestea, ea a spus că nimic și nimeni nu i-ar putea distruge familia.

„El rămâne un soț și o persoană statornică; Familia (noastre), la fel ca multe familii ucrainene, este în prezent separată”, a spus Zelenska.

„Dar nimic nu-mi va lua soțul de lângă mine, nici măcar războiul! Viața lui este consumată de muncă. De-abia îl vedem. Nu ne-am văzut (în persoană) de peste două luni, vorbind doar la telefon.”

Ea i-a mulțumit intervievatorului pentru că i-a oferit șansa de a petrece ceva timp cu soțul ei, adăugând că ea și președintele împart adesea „cinele telefonice” din timpul războiului.

„Ne descurcăm bine – din păcate, nu putem să stăm la cină și să vorbim despre lucruri”, a adăugat Zelenska.

„Totul este în regulă, glumim; ca orice familie din Ucraina, așteptăm mojmentul când ne vom putea reuni în sfârșit.”
 

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close