Antena 3 CNN Externe Oligarhul Viktor Medvedchuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, capturat de ucraineni

Oligarhul Viktor Medvedchuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, capturat de ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat marți capturarea lui Viktor Medvedchuk, un politician pro-Kremlin care locuia în Ucraina și unul dintre apropiații lui Vladimir Putin.

Oligarhul Viktor Medvedchuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, capturat de ucraineni
Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   23:13

Medvedchuk era în arest la domiciliu pentru acuzații de trădare încă de anul trecut, dar ar fi evadat la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia. Avocații săi au respins faptele greșite.

”O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU”, a scris Zelenski în rusă pe contul său verificat de pe platforma de socializare Telegram, făcând referire la Serviciul de Securitate al Ucrainei. Anunțul a fost făcut și pe Facebook și Instagram.

"Foarte bine! Detalii mai târziu. Glorie Ucrainei!", a adăugat liderul de la Kiev.

Președintele Ucrainei a publicat și o fotografie care-l arată pe Medvedchuk așezat lângă un calorifer, cu mâinile încătușate.

Oligarhul capturat este liderul unui partid de opoziție pro-rus din Ucraina și un oponent ferm al apelurilor Kievului de a adera la NATO. Acesta are legături extrem de strânse cu președintele rus Vladimir Putin, care este nașul fiicei lui Medvedchuk.

Unii experți au speculat că dacă Putin ar fi plănuit să instaleze un lider marionetă după răsturnarea guvernului Ucrainei, Medvedchuk ar fi pe lista scurtă.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close