Antena 3 CNN Externe Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud, sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud, sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?

Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud, sub ameninţarea bombelor. Va merge Donald Trump la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord?
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald J. Trump
03 Ian 2018   •   19:12

Mai sunt doar câteva zile până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, o ediţie care ridică multe semne de întrebare în această perioadă, prin prisma relaţiilor tensionate la nivel mondial, în special între cele nouă naţiuni coreene, dar şi între Statele Unite şi Coreea de Nord.

Întrecerile vor debuta în 9 februarie şi se vor desfăşura la mai puţin de 80 de kilometri de graniţa cu Coreea de Nord.

De asemenea, o altă întrebare lansată în aceste zile este dacă Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, se va deplasa în Coreea de Sud, pentru a asista la ceremonia de dechidere a întrecerilor.

„Permiţând Coreei de Nord să participe la Jocurile Olimpice ar da legitimitate celui mai nelegitim regim de pe planetă. Sunt încrezător că Coreea de Sud va respinge această problemă absurdă. Şi cred pe deplin că dacă Coreea de Nord va merge la Jocurile Olimpice, noi nu o vom face”, a declarant senatorul american Lindsey Graham, potrivit prosport.ro.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close