Antena 3 CNN Externe Un om de afaceri rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”

Un om de afaceri rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”

Alex Konanykhin, un om de afaceri din Rusia, a anunțat că oferă o recompensă de un milion de dolari celui care-l arestează pe Vladimir Putin.

Un om de afaceri rus oferă o recompensă de un milion de dolari celui care-l prinde pe Vladimir Putin ”viu sau mort”
Sursa foto: Colaj: Facebook + Hepta.ro
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   20:45

Alex Konanykhin a făcut anunțul printr-o postare, pe care a publicat-o pe rețelele de socializare săptămâna aceasta, în contexul în care Rusia își continua războiul împotriva Ucrainei.

”Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe criminalul de război Putin în conformitate cu legile ruse și internaționale. Putin nu este președintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. În calitate de etnic rus și cetățean rus, este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ofer asistență Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin", a scris afaceristul rus. ”Orda” este un cuvânt rusesc pentru "hoardă", o bandă de prădători și jefuitori, potrivit Bild.

Alături de postare, el a distribuit și o fotografie a lui Putin, alături de cuvintele: "căutat. Mort sau viu. Vladimir Putin, pentru crimă în masă".

Konanykhin a studiat la Institutul Tehnic și de Fizică din Moscova înainte de a-și abandona studiile și de a deschide o cooperativă de construcții pentru studenți, potrivit unui articol din 1996 din The Washington Post.  Ulterior, acesta s-a implicat într-un număr de alte afaceri, în domenii ca bancar, acțiuni și imobiliare, scrie Jerusalem Post.

Deținea un imperiu de peste 100 de firme înainte să împlinească de 25 de ani. Companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari, până în anul 1992. Omul de afaceri a făcut parte din prima delegație a președintelui rus de atunci, Boris Yeltsin, la Washington în acel an.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close