Antena 3 CNN Externe Cehia a adus omagiu victimelor atacului armat din Praga. Altar cu lumânări și flori în fața Universității Carol

Cehia a adus omagiu victimelor atacului armat din Praga. Altar cu lumânări și flori în fața Universității Carol

Studenți, profesori și șefi de catedră se numără printre persoanele ucise în masacrul sângeros din Praga. La câteva zile după atac, victimele rănite au început să fie externate din spitale.

de Andreea Borboros    |    24 Dec 2023   •   10:21

În ziua în care Cehia a fost în doliu național, un individ a anunțat că a amplasat cinci dispozitive explozive în aeroport.

Între timp, ies la iveală noi detalii despre ziua atacului sângeros. David Kozak, cel care a ucis 15 studenți în Universitatea Carol, avea asupra sa un adevărat arsenal. 

În ceea ce privește starea victimelor internate în spital, medicii vin vești bune. Din cei 25 de tineri care au ajuns și au avut nevoie de îngrijiri medicale, doar zece dintre ei se mai află la terapie intensivă, iar alți cinci sunt internați pe alte secții.

Bilanțul a fost făcut de ministrul Sănătății, cel care a spus că toți acești tineri vor avea nevoie de consiliere psihologică de acum încolo.

Citește și: ”Întotdeauna mi-am dorit să ucid” | Mesajul autorului atacului armat din Praga, soldat cu cel puțin 15 morți. A ținut un jurnal online înainte de gestul extrem

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Între timp, ancheta polițiștilor merge mai departe. Oamenii legii încearcă să deslușească pas cu pas planul diabolic al tânărului de 24 de ani, care a semănat moarte la Universitatea din Praga.

În interior au fost descoperit arme letale, iar acum se fac cercetări și în ceea ce privește obținerea de permis port-armă albă de către ucigaș.

În Cehia, pentru a deține un permis de port-armă albă este nevoie de un control psihologic și de câteva cursuri în ceea ce privește mânuirea de arme.

În aceste momente, Cehia trece prin momente de durere pe care nu le va putea uita niciodată. Ministrul de Interne a declarat că vor avea loc mai multe slujbe în bisericile din Praga, în memoria tinerilor uciși.

Reamintim faptul că un atac armat a avut loc joi la o universitate din centrul capitalei Cehiei. 

Bărbatul care a deschis focul, joi seară la Praga, și-a exprimat dorința de a se sinucide într-o școală și menționează că Alina Afanaskina l-a ajutat în acest sens.

Acesta a afirmat că întotdeauna a avut dorința de a lua vieți, anticipând că va deveni un maniac în viitor.

15 persoane au murit, iar alte 25 au ajuns la spital, în stare gravă, în urma masacrului. 

×
Subiecte în articol: atac armat Praga masacru
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close