Antena 3 CNN Externe Omologul lui Mugur Isărescu din Marea Britanie regretă că s-a concentrat pe carieră şi vrea să ia lecţii de dans

Omologul lui Mugur Isărescu din Marea Britanie regretă că s-a concentrat pe carieră şi vrea să ia lecţii de dans

Omologul lui Mugur Isărescu din Marea Britanie regretă că s-a concentrat pe carieră şi vrea să ia lecţii de dans
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de G.S.    |    02 Iun 2013   •   18:18
Guvernatorul Băncii Angliei Mervyn King regretă că s-a concentrat prea mult pe carieră pe parcursul celor 20 de ani petrecuţi la banca centrală a Marii Britanii, şi intenţionează ca după retragerea din funcţie, la sfârşitul lunii iunie, să-şi onoreze promisiunea făcută soţiei de a lua lecţii de dans
Într-un interviu care cuprinde detalii persoanle, situaţie rar întâlnită, King a afirmat că este trist că viaţa sa pivată a avut de suferit pentru că s-a concentrat prea mult asupra carierei.
King, 65 de ani, nu are copii şi s-a însurat abia în 2007.
"Cariera a fost întotdeauna pe primul loc. Asta a fost probabil o greşeală", a spus şeful Băncii Angliei postului BBC Radio 4, citat de Mediafax.
Bancherul vorbeşte rarerori despre viaţa privată, însă unele aspecte, prcum pasiunea pentru crichet şi clubul de fotbal Aston Villa sunt cunoscute.
King a acordat interviul în cadrul emisiunii Desert Island Discs a BBC Radio 4, unde persoane cu funcţii importante în stat discută despre viaţa privată şi nominalizează opt melodii pe care ar vrea să le asculte dacă ar fi izolate pe o insulă pustie.
Prima alegere a guvernatorului a fost My Ship, din spectacolul Lady in the Dark din 1941.
My Ship a fost cântat şi la nunta lui King cu Barbara Melander, o fostă iubită din facultate cu care a pierdut o perioadă legătura legătura după ce aceasta a plecat acasă, în Finlanda.
Guvernatorul Băncii Angliei a ales în mare parte cântece clasice, însă între cele opt şi-a făcut loc şi unul compus special pentru a sărbători câştigarea unei cupe europene de către Aston Villa în 1982. King a adăugat că de fiecare dată când aude Simfonia a 7-a în A major a lui Beethoven îi vine să danseze.
"I-am promis soţiei că atunci când părăsesc banca voi lua lecţii de dans", a spus el.
King se va retrge din funcţie la sfârşitul lunii iunie, poziţia de guvernator urmând să fie preluată de canadianul Mark Carney.
 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie cariera concurs dans

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close