OMS: Bacteria E. coli a suferit o mutaţie necunoscută. 18 persoane au murit până acum

de Antena3.ro    |    02 Iun 2011   •   16:22
OMS: Bacteria E. coli a suferit o mutaţie necunoscută. 18 persoane au murit până acum Foto: Intact Images

Bacteria ucigaşă E. coli a suferit o mutaţie necunoscută până în prezent, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Astfel, îmbolnăvirile din Germania sunt provocate de o tulpină complet nouă a bacteriei E.coli, respectiv O104, care este foarte rară, relatează BBC News Online.

"Această tulpină nouă a bacteriei este puternic infecţioasă şi toxică", au declarat oamenii de ştiinţă de la Beijing Genomics Institute, din China.

Noua tulpină a bacteriei E. coli nu a mai fost indentificată într-o altă epidemie, a spus Aphaluck Bhatiasevi, purtător de cuvânt al OMS.

Cercetătorii care monitorizează infecţia din Germania au atenţionat că aceasta poate dura mai multe luni şi că este posibil să nu se afle niciodată care a fost sursa originală.

Analizele genetice realizate până acum arată că noua tulpină a bacteriei are gene din două grupuri distincte de E.coli, respectiv E.coli enteroagregativ (EAEC) şi E.coli enterehemoragic (EHEC).

Îmbolnăvirile cu E. coli depăşesc graniţele Europei. 18 persoane au murit până acum în urma infectării şi un caz nou de îmbolnăvire a fost înregistrat în Japonia.Parteneri
x close