Antena 3 CNN Externe Şeful OMS Europa: "Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19"

Şeful OMS Europa: "Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19"

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, Robb Butler, spune că ţările trebuie să ia în considerare implementarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19.

Şeful OMS Europa: "Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19"
Sursa foto: captura youtube.com
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2021   •   15:58

Robb Butler susține că deși "vaccinul nu crește de fiecare dată absorbția", statele lumii ar trebui să se gândească la această problemă.

Afirmația apare în condițiile în care oficiali din mai multe țări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluție pentru oprirea pandemiei.

Robb Butler mai spune că mandatele ar putea veni în detrimentul "încrederii și incluziunii sociale", dar insistă pentru lansarea unei largi dezbateri.

"Credem că este timpul să avem această conversație atât dintr-o perspectivă individuală, cât și bazată pe populație. Este o dezbatere sănătoasă", a explicat Butler.

Șeful OMS Europa este contrazis de Anthony Costello, un profesor în sănătate publică de la universitatea din Londra. Acesta a spus că măsura va fi respinsă de mulți oameni și ar putea provoca revolte. 

Costello a adăugat faptul că numărul cazurilor COVID în Europa este în creștere deoarece nu toți oamenii poartă mască de protecție.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccin Robb Butler
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close