Antena 3 CNN Externe OMS, în alertă. A fost descoperit un nou virus asemănător guturaiului

OMS, în alertă. A fost descoperit un nou virus asemănător guturaiului

OMS, în alertă. A fost descoperit un nou virus asemănător guturaiului
Sursa foto: Foto: metrolic.com
de M.Z.    |    24 Sep 2012   •   09:51

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă, după ce a anunţat că a identificat, duminică, un nou virus din familia celor printre care se află guturaiul, informează Reuters.

Virusul, care este din aceeaşi familie cu SARS - cel care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 - a fost descoperit în Marea Britanie, la un bărbat de 49 de ani din Qatar, care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat OMS.

Noul virus face parte din categoria coronavirusurilor, o familie extinsă de agenţi patogeni printre care se numără guturaiul şi SARS.

"Dat fiind faptul că acesta este un coronavirus inedit, OMS este în prezent în proces de a obţine informaţii suplimentare pentru a stabili implicaţiile asupra sănătăţii publice", se arată într-un comunicat transmis de organizaţia din cadrul ONU.

SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) a apărut în China în 2002 şi a cauzat moartea a circa 800 de persoane la nivel mondial, după care s-a reuşit ţinerea sa sub control.

Director al Centrului pentru infecţii respiratorii al Colegiului Imperial din Londra, Peter Openshaw, a precizat că în această etapă există riscuri reduse ca virusul să reprezinte un motiv de îngrijorare.






×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close