Antena 3 CNN Externe OMS: În câţiva ani, depresia va ocupa locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime (VIDEO)

OMS: În câţiva ani, depresia va ocupa locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime (VIDEO)

OMS: În câţiva ani, depresia va ocupa locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime (VIDEO)
08 Apr 2010   •   22:09


Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că, peste câţiva ani, depresia va fi una dintre cele mai răspândite afecţiuni din lume. În România, se estimează că trei milioane de oameni ar trebui să meargă la un psihoterapeut.

Cel mai adesea, depresia e declanşată de un eveniment traumatic, cum ar fi moartea cuiva drag sau concedierea. Dar, în continuare, percepţia e că un om cu depresie e un om slab.

Printre simptomele care îi trimit pe pacienţi la psihoterapeut se numără lipsa de speranţă, tristeţea şi chiar gândurile de suicid. Se adaugă şi răul fizic, cum ar fi tulburările de somn, lipsa capacităţii de concentrare sau durerile de cap şi ameţelile. Şi totul nu ţine doar câteva zile.

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii atrag atenţia că peste doar 10 ani, depresia va fi pe locul doi în topul bolilor care fac cele mai multe victime. Netratată, această boală duce la sărăcie, izolare socială şi chiar la apariţia unor alte afecţiuni, cum ar fi cele de inimă.

SIMPTOMELE DEPRESIEI

- lipsa de speranţă
- tristeţe continuă
- gânduri de suicid
- tulburări fiziologice
- semne de rău fizic



Observator



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close