Antena 3 CNN Externe OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe

OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere interzicerea totală a vânzării de animale vii în piețele tradiționale pentru a preveni izbucnirea unor altor pandemii similare celei de COVID-19. 

OMS cere interzicerea vânzării de animale vii în piețe
de Dana Musceleanu    |    13 Apr 2021   •   14:40

OMS a cerut tuturor guvernelor să suspende comerțul cu animale vii prinse în sălbăticie, în special cu mamifere, pentru a reduce riscurile asupra sănătății publice.

„Animalele, în special cele sălbatice, sunt sursa a mai mult de 70 % din noile boli infecțioase care apar la oameni, multe cauzate de virusuri noi. Mamiferele sălbatice, în special, sunt o sursă importantă de astfel de riscuri”, a transmis Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat preluat de The Independent.

Nu de mult, OMS ceruse condiții mai bune pentru animalele care sunt vândute în astfel de piețe dar avertiza că închiderea lor completă ar putea duce la perturbări în comerțul de hrană și, implicit, la o criză alimentară.

Se pare că acum OMS s-a răzgândit și consideră că este nevoie de interzicerea totală a acestor practici, după ce un studiu efectuat în comun cu specialiști din China a arătat că așa-zisele „piețe umede” sunt, cel mai probabil, locul de apariție al coronavirusului.

 

 

×
Subiecte în articol: OMS pandemie COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close