Antena 3 CNN Externe OMS spune că noul virus este de origine naturală, după ce Trump a părut să atribuie vina Chinei

OMS spune că noul virus este de origine naturală, după ce Trump a părut să atribuie vina Chinei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a revenit la ipoteza potrivit căreia noul coronavirus este de origine naturală, în condiţiile în care preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că ar fi responsabil Institutul de Virologie din Wuhan (China).

OMS spune că noul virus este de origine naturală, după ce Trump a părut să atribuie vina Chinei
01 Mai 2020   •   22:25

"Am ascultat opiniile multor oameni de ştiinţă şi suntem convinşi că virusul este de origine naturală", a declarat dr. Michael Ryan, şeful Departamentului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de agenţia Associated Press.

Anunţul OMS intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că virusul ar proveni din laboratorul Institutului de Virologie din oraşul chinez Wuhan.

Trump lansează acuzații grave la adresa Chinei: Coronavirusul, creat într-un laborator

Un jurnalist l-a întrebat pe Donald Trump într-o conferinţă de presă dacă a observat ceva care să îi confirme că sursa virusului ar fi Institutul de Virologie din Wuhan.

"Da. Şi cred că celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să le ruşine să fie precum agenţia de relaţii publice a Chinei", a răspuns Donald Trump, conform BBC.

Rugat să clarifice declaraţiile, liderul de la Casa Albă a precizat: "Nu pot face acest lucru, nu am permisiunea".

Înaintea declaraţiilor lui Donald Trump, Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA a transmis că agenţiile secrete "sunt de acord cu largul consens ştiinţific că virusul Covid-19 nu a fost creat de oameni şi nu este modificat genetic".

"Comunitatea de informaţii va continua să examineze riguros informaţiile care apar şi datele colectate de servicii pentru a stabili dacă epidemia a izbucnit prin contactul cu animale infectate sau a fost rezulatul unui accident într-un laborator din Wuhan", a precizat Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA, potrivit cotidianului The Guardian.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: OMS Trump coronavirus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close