Antena 3 Externe OMS vrea să interzică orice formă de publicitate la tutun

OMS vrea să interzică orice formă de publicitate la tutun

de M.Z.    |    29 Mai 2013   •   22:40
OMS vrea să interzică orice formă de publicitate la tutun
Sursa foto: Foto: tumblr.com
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat miercuri un apel la o interdicţie totală a oricărei forme de publicitate pentru tutun.
 
Interzicerea oricărei forme de publicitate şi promovare a produselor pe bază de tutun este una dintre cele mai eficiente maniere de a reduce consumul, mai ales printre tineri, a afirmat doctorul Douglas Bettcher, director al departamentului pentru prevenirea bolilor în cadrul OMS, potrivit Agerpres
 
Consumul a fost redus cu 7% în medie în ţările în care o astfel de interdicţie a fost introdusă. 
 
"Majoritatea fumătorilor şi-au început dependenţa faţă de tutun înainte de a împlini vârsta de 20 de ani. Interzicerea publicităţii este cea mai bună manieră de a evita ca tinerii să înceapă să fumeze", a declarat doctorul Bettcher. 
 
Tabagismul se află la originea morţii premature a şase milioane de persoane pe an, conform agenţiei specializate a Naţiunilor Unite. 
 
OMS avertizează împotriva "noilor tactici" comerciale ale industriei tutunului, precum distribuirea de cadouri, reclamă ascunsă în cafenele sau cluburi de noapte, utilizarea reţelelor de socializare, plasamentul de produse cu tutun în filme sau seriale de televiziune sau, mai mult, apariţia la diverse activităţi cu scop caritabil. 
 
Doar 19 ţări au decretat o astfel de interdicţie şi au înregistrat o scădere a consumului de tutun de 7%.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close