Antena 3 CNN Externe Omul acesta ar putea doborî Recordul Mondial. Date oficiale arată că s-a născur în 1890

Omul acesta ar putea doborî Recordul Mondial. Date oficiale arată că s-a născur în 1890

Omul acesta ar putea doborî Recordul Mondial. Date oficiale arată că s-a născur în 1890
de O.P.    |    16 Aug 2013   •   06:18

Un sătean indigen din Bolivia ar putea fi cea mai vârstnică persoană înregistrată, cu acte în regulă, din istoria omenirii. Carmelo Flores nu mai ştie câţi ani are, dar serviciul bolivian de stare civilă afirmă că, potrivit documentelor de arhivă, el s-a născut în 1890. Şi, pentru vârsta sa, se simte destul de bine.



Carmelo Flores trăieşte într-un cătun izolat din Munţii Anzi, la patru mii de metri peste nivelul mării. Nu ştie carte şi vorbeşte doar limba indigenilor aymara. Memoria sa nu mai este prea bună, aşa că nu poate spune decât că a trecut de o sută de ani. Dar, în capitala ţării, serviciul stării civile îi atribuie o vârstă precisă.

Potrivit legii boliviene, certificatele de botez ţin locul actelor de naştere pentru persoanele născute înainte de 1940. Prin urmare, Carmelo Flores ar putea avea, într-adevăr, 123 de ani. El spune că nu are niciun secret de viaţă lungă. În tinereţe, când era păstor, a mers mult pe jos, a băut, uneori, alcool şi a vânat tot felul de sălbăticiuni pe care, apoi, le-a mâncat.



Acum, Carmelo a renunţat la alcool, dar şi la carne, prea scumpă pentru el. Îşi mai permite doar să mestece frunze de coca, la fel ca toţi localnicii. Cel mai mult îl supără singurătatea: soţia i-a murit cu mai bine de zece ani în urmă, din trei copii mai trăieşte doar unul iar cei mai mulţi din zecile de nepoţi şi strănepoţi au plecat din sat. Dacă vârsta sa va fi confirmată, Carmelo ar putea deveni celebru dar, până acum, Cartea Recordurilor nu a primit nicio cerere în acest sens.

×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close