Antena 3 CNN Externe Omul care a reuşit imposibilul. Cum a profitat un miliardar excentric de pe urma conflictului dintre China şi Japonia

Omul care a reuşit imposibilul. Cum a profitat un miliardar excentric de pe urma conflictului dintre China şi Japonia

Omul care a reuşit imposibilul. Cum a profitat un miliardar excentric de pe urma conflictului dintre China şi Japonia
Sursa foto: Foto: tealeafnation.com
26 Sep 2012   •   10:34

Tensiunile recente dintre China şi Japonia din cauza insulelor Diaoyu/Senkaku au condus la expuneri ciudate de patriotism. Excentricul miliardar filantrop Chen Guangbiao, cunoscut şi sub denumirea de „Brother Biao”, a anunţat pe 18 septembrie că va înlocui orice autoturism avariat în urma actelor de „patriotism iraţional”.

Această bizară ofertă a venit imediat după ce Chen şi-a anunţat planul de a vinde cutii pline cu...aer. Nu este vorba însă despre orice fel de aer, spune miliardarul chinez, ci de „aer pur, din zone revoluţionare.”



Şi mai bizar este faptul că toate cutiile cu aer s-au vândut în numai câteva zile. Chen le-a spus fanilor săi de pe reţelele sociale să păstreze aceste cutii pentru că intenţionează să le răscumpere peste zece ani contra sumei de 7 dolari bucata.

Ca şi cum controversele legate de toate aceste demonstraţii bizare de patriotism nu erau suficiente, Chen Guangbiao a mai şi promis că atunci când va muri va dona întreaga sa avere.

Chen Guangbiao a donat deja milioane de dolari în scopuri caritabile, ceea ce face ca afirmaţia lui să fie cât de cât credibilă.





 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close