Antena 3 CNN Externe Omul care intră în competiție directă cu Angela Merkel. Cine ar putea prelua frâiele Germaniei

Omul care intră în competiție directă cu Angela Merkel. Cine ar putea prelua frâiele Germaniei

Omul care intră în competiție directă cu Angela Merkel. Cine ar putea prelua frâiele Germaniei
24 Ian 2017   •   23:19

Partidul Social-Democrat (SPD) german a anunţat, marţi seara, că îl propune pe fostul preşedinte al Parlamentului European (PE), Martin Schulz, în lupta cu Angela Merkel pentru postul de cancelar, la alegerile legislative ce vor avea loc în luna septembrie, în Germania, informează AFP.

Numele lui Martin Schulz a fost ales "în mod unanim" de responsabilii partidului, a indicat presei, la Berlin, actualul preşedinte al SPD, Sigmar Gabriel, după ce a anunţat că el renunţă să candideze pentru această funcţie din cauza impopularităţii sale.

Martin Schulz a spus că "acceptă cu enormă onoare" şi "mândrie" propunerea. "Este o zi specială pentru mine", a adăugat Schulz, care urmează să-l înlocuiască în martie pe Sigmar Gabriel în postul de preşedinte al social-democraţilor.

Candidatura lui Schulz trebuie să fie aprobată duminică de comitetul director al partidului pentru a deveni oficială.

După o preşedinţie remarcată a Parlamentului European, Martin Schulz se bucură în Germania, după ultimele sondaje, de o popularitate personală apropiată de cea a Angelei Merkel şi în orice caz net superioară lui Sigmar Gabriel, care era până azi propunerea naturală a social-democraţilor pentru postul de cancelar.

Schulz pleacă totuşi cu un mare handicap: SPD este, la ora actuală, în spatele partidului conservator al actualei cancelare, CDU, în intenţiile de vot privind alegerile legislative. El acuză o diferenţă de circa 15 puncte, SPD fiind la un minim istoric de circa 20% din preferinţele alegătorilor faţă de 35%, scorul conservatorilor.

Social-democraţii, membri minoritari ai coaliţiei guvernamentale actuale, îi văd chiar apropiindu-se de ei partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD).

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close