Antena 3 CNN Externe "Omul care l-a ucis pe Osama Bin Laden". Documentarul care seamănă discordie între Fox News şi Pentagon

"Omul care l-a ucis pe Osama Bin Laden". Documentarul care seamănă discordie între Fox News şi Pentagon

"Omul care l-a ucis pe Osama Bin Laden". Documentarul care seamănă discordie între Fox News şi Pentagon
Sursa foto: Foto: tnvc.com
01 Noi 2014   •   17:45

Fox News va difuza pe parcursul a două zile din luna noiembrie un documentar ce include un interviu cu puşcaşul marin american care l-a ucis pe Osama ben Laden, în ciuda obiecţiilor formulate de Pentagon, au dezvăluit, vineri, mai multe surse care lucrează pentru Fox News Channel.
   
Miercuri, postul de televiziune american a anunţat că documentarul "The Man Who Killed Osama Bin Laden", prezentat de corespondentul de la Casa Albă Peter Doocy, va fi difuzat în două părţi, pe 11 şi 12 noiembrie, informează hollywoodreporter.com.
   
Vineri, reprezentanţi ai Pentagonului au declarat pentru Business Insider că militarii americani care au participat la misiunea care s-a finalizat cu uciderea renumitului terorist nu au permisiunea de a discuta în public despre acea operaţiune secretă din 2011.
   
Autorităţile americane nu au dezvăluit niciodată numele puşcaşului marin care l-a ucis pe Osama ben Laden, organizatorul atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, însă implicarea acestor trupe de elită (Navy SEALs, n.r.) în misiunea respectivă a fost dezvăluită în filmul "Zero Dark Thirty" din 2012.
   
Acel lungmetraj a generat de asemenea controverse uriaşe în Statele Unite ale Americii, întrucât a sugerat faptul că "înecarea simulată" ("waterboarding", o formă de tortură, n.r.) a reprezentat o tehnică eficientă în procesul de strângere de informaţii.
   
Potrivit publicaţiei Business Insider, dacă Fox News va difuza acest documentar, atunci militarii americani care apar în el riscă să facă obiectul unei anchete oficiale.
 

×
Subiecte în articol: Osama ben Laden
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close