Antena 3 CNN Externe ONU a votat o nouă rezoluţie de condamnare a represiunii din Siria. China și Rusia au votat împotriva ei

ONU a votat o nouă rezoluţie de condamnare a represiunii din Siria. China și Rusia au votat împotriva ei

ONU a votat o nouă rezoluţie de condamnare a represiunii din Siria. China și Rusia au votat împotriva ei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Feb 2012   •   08:45

O nouă rezoluţie ce condamnă represiunea din Siria a fost adoptată joi, cu o largă majoritate, de către Adunarea Generală a ONU, informează AFP.

China și Rusia au votat împotriva rezoluției.

Rezoluţia, adoptată cu 137 de voturi pentru, 12 împotrivă şi 17 abţineri, cere guvernului sirian sa înceteze atacurile contra populaţiei civile, sprijinind eforturile Ligii Arabe pentru a asigura o tranziţie democratică la Damasc şi recomandă numirea unui emisar special al ONU pentru Siria.

În afară de Moscova şi Beijing, Cuba, Iran, Venezuela şi Coreea de Nord mai ales au votat contra textului. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, nu există drept de veto în Adunare.

Textul are o greutate în esenţă simbolică, Adunarea Generală fiind un organ consultativ.

Depunerea acestei rezoluţii a fost susţinută de peste 70 de ţări din 193 ale Adunării, dintre care multe ţări occidentale şi arabe ce vizează accentuarea izolării regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Adunarea a adoptat, la 19 decembrie, o rezoluţie anterioară denunţând situaţia drepturilor omului în Siria, de asemenea cu o largă majoritate: 133 pentru, 11 împotrivă, 43 de abţineri dintre care Rusia şi China. Textul votat joi are un conţinut mult mai politic.

×
Subiecte în articol: rezolutie ONU
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close