Antena 3 CNN Externe ONU aprobă o anchetă independentă privind masacrul din oraşul sirian Hula

ONU aprobă o anchetă independentă privind masacrul din oraşul sirian Hula

ONU aprobă o anchetă independentă privind masacrul din oraşul sirian Hula
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    01 Iun 2012   •   20:22

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a aprobat, vineri, o rezoluţie care prevede realizarea unei "anchete speciale" independente privind masacrul din oraşul sirian Hula, soldat cu 108 morţi şi sute de răniţi.

Ancheta urmează să fie întreprinsă de Comisia internaţională care investighează evenimentele din Siria, informează AFP.

Rezoluţia a fost adoptată cu 41 de voturi "pentru", la sesiunea specială a Consiliului privind Siria (a patra din martie 2011). China, Rusia şi Cuba au votat împotrivă, în timp ce Uganda şi Ecuadorul s-au abţinut.

Miercuri, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a dezbătut o cerere formulată de Qatar, Statele Unite şi Turcia de a i se permite Comisiei de anchetă internaţională privind Siria să demareze o investigaţie "specială" privind masacrul de la Hula.

Reprezentanţi ai celor 47 de state membre examinează un proiect de rezoluţie în cadrul unei sesiuni speciale consacrate Siriei, care a fost organizată la Geneva din iniţiativa Qatarului, Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene şi Arabiei Saudite, dar nesusţinută de Rusia şi China.

Regimul Bashar Al-Assad susţine că masacrul de la Hula, care a avut loc pe 25 mai şi s-a soldat cu peste 100 de morţi, a fost comis de "grupări armate", potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuate de autorităţile siriene.





×
Subiecte în articol: Siria masacru morti raniti Bashar al-Assad
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close