Antena 3 CNN Externe ONU: "Atacurile dronelor americane violează suveranitatea Pakistanului"

ONU: "Atacurile dronelor americane violează suveranitatea Pakistanului"

ONU: "Atacurile dronelor americane violează suveranitatea Pakistanului"
15 Mar 2013   •   16:16

Atacurile dronelor americane din Pakistan violează suveranitatea acestei ţări, se arată într-un raport al Naţiunilor Unite, întocmit de o echipă care a estimat proporţiile reale ale pierderilor şi victimelor rezultate în urma acestor acţiuni militare.

Raportul ONU relevă că autorităţile guvernamentale de la Islamabad au confirmat moartea a 400 de civili, ucişi de dronele SUA.

Ben Emmerson, şeful comisiei care s-a ocupat de această investigaţie, raportor special pe probleme de apărare a drepturilor omului şi antiterorism, a vizitat regiunea în secret şi spune că oficialii pakistanezi nu au aprobat niciodată atacurile de acest tip.

Investigaţia lui Emmerson prezintă mărturiile unor localnici, care au asistat la aceste incidente terifiante.
"Oamenii îşi duc traiul zilnic, prin gospodăriile lor şi de multe ori sunt victime colaterale ale acestor atacuri", se arată într-un comunicat oficial al ONU, preluat, vineri, de RT.

Atacurile dronelor au stârnit controverse aprinse din cauza misiunilor întreprinse, catalogate cel mai des, strict secrete. Oficialii SUA au negat că aceste aparate de zbor ar fi ucis sute de oameni, dar au admis că în unele cazuri, s-au întâmplat şi "accidente regretabile".

×
Subiecte în articol: raport ONU
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close