Antena 3 CNN Externe ONU: Toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate pentru anchetă 

ONU: Toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate pentru anchetă 

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat, astăzi, că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate și identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate.

ONU: Toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate pentru anchetă 
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Ricardo Rubio
de Mia Lungu    |    04 Apr 2022   •   15:08

"Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina", a declarat Michelle Bachelet.

"Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional.

Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile", a mai spus Înaltul Comisar ONU.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

×
Subiecte în articol: Bucha cadavre ancheta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close