x close

ONU cere anularea ordinului semnat de președintele american Donald Trump, care interzice intrarea refugiaților în SUA

01 Feb 2017   •   19:29
ONU cere anularea ordinului semnat de președintele american Donald Trump, care interzice intrarea refugiaților în SUA

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a îndemnat miercuri pe preşedintele american Donald Trump să-şi retragă decretul prin care blochează temporar intrarea în SUA a tuturor refugiaţilor şi a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane. Potrivit secretarului general al ONU, aceste măsuri nu pot împiedica intrarea teroriştilor, relatează AFP şi Reuters.

"Nu este cel mai bun mijloc de a apăra SUA sau orice altă ţară în faţa serioaselor preocupări existente cu privire la o posibilă infiltrare teroristă", a apreciat Guterres în faţa presei, adăugând că "aceste măsuri ar trebui anulate cât mai curând şi nu mai târziu".

Printr-un ordin executiv extrem de controversat, Donald Trump a suspendat vinerea trecută pentru o perioadă de patru luni admiterea de refugiaţi în Statele Unite şi a interzis temporar, timp de trei luni, sosirea cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Marţi, secretarul general al Naţiunilor Unite a subliniat necesitatea unor controale la graniţă nediscriminatorii, luare de poziţie considerată în mod larg ca fiind o critică la măsura preşedintelui american, dar fără a-l menţiona pe Trump sau politicile sale.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

apel ONU donald trump presedinte Statele Unite refugiati
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati