Antena 3 CNN Externe ONU cere anularea ordinului semnat de președintele american Donald Trump, care interzice intrarea refugiaților în SUA

ONU cere anularea ordinului semnat de președintele american Donald Trump, care interzice intrarea refugiaților în SUA

ONU cere anularea ordinului semnat de președintele american Donald Trump, care interzice intrarea refugiaților în SUA
01 Feb 2017   •   19:29

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a îndemnat miercuri pe preşedintele american Donald Trump să-şi retragă decretul prin care blochează temporar intrarea în SUA a tuturor refugiaţilor şi a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane. Potrivit secretarului general al ONU, aceste măsuri nu pot împiedica intrarea teroriştilor, relatează AFP şi Reuters.

"Nu este cel mai bun mijloc de a apăra SUA sau orice altă ţară în faţa serioaselor preocupări existente cu privire la o posibilă infiltrare teroristă", a apreciat Guterres în faţa presei, adăugând că "aceste măsuri ar trebui anulate cât mai curând şi nu mai târziu".

Printr-un ordin executiv extrem de controversat, Donald Trump a suspendat vinerea trecută pentru o perioadă de patru luni admiterea de refugiaţi în Statele Unite şi a interzis temporar, timp de trei luni, sosirea cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Marţi, secretarul general al Naţiunilor Unite a subliniat necesitatea unor controale la graniţă nediscriminatorii, luare de poziţie considerată în mod larg ca fiind o critică la măsura preşedintelui american, dar fără a-l menţiona pe Trump sau politicile sale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: apel Donald Trump presedinte refugiati
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close