Antena 3 CNN Externe ONU cere ''o pauză umanitară imediată'' de cel puțin câteva ore pe zi în Yemen

ONU cere ''o pauză umanitară imediată'' de cel puțin câteva ore pe zi în Yemen

ONU cere ''o pauză umanitară imediată'' de cel puțin câteva ore pe zi în Yemen
10 Apr 2015   •   15:27

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri ''o pauză umanitară imediată'' de cel puțin câteva ore pe zi în Yemen pentru a permite aducerea a cât mai multor ajutoare în țară, în timp ce situația se deteriorează în continuare, relatează AGERPRES.

''Situația se deteriorează de la o oră la alta'', a declarat coordonatorul pentru afaceri umanitare al ONU în Yemen, Johannes Van Der Klaauw, într-o conferință de presă la Geneva.

El a făcut apel la ''o pauză umanitară imediată în conflictul'' din Yemen. ''Avem nevoie cel puțin de câteva ore în fiecare zi'', le-a explicat el jurnaliștilor .

Această ''fereastră de oportunități'' dorită de ONU le-ar permite lucrătorilor din domeniul umanitar să aducă mai ușor ajutoare în Yemen, unde populația duce lipsă alimente, medicamente, apă potabilă, carburanți sau ambulanțe.

Potrivit declarațiilor lui Van der Klaauw, în Aden, pradă unor ''miliții necontrolabile'', "situația este extrem de îngrijorătoare, chiar catastrofală''.

Aproape 650 de persoane au fost ucise și alte peste 2.000 rănite de la recenta escaladare a conflictului în Yemen, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Dar cifrele reale sunt cu siguranță mai mari, deoarece numărul corpurilor neînsuflețite nu sunt trimise în spitale, ci sunt direct îngropate, potrivit ONU.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a indicat la rândul său că, în ultimele 10 zile, 317 refugiați yemeniți au sosit în Djibouti. Alte 582 de persoane, în principal somalezi, au fost înregistrate în diferite regiuni din Somalia. UNHCR se pregătește să ajute și să primească în următoarele șase zile până la 30.000 de noi refugiați în Djibouti și până la 100.000 în regiunile somaleze Somaliland și Puntland.



×
Subiecte în articol: Yemen
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close