ONU cere preşedintelui yemenit să renunţe la putere

de G.S.    |    22 Oct 2011   •   11:37
ONU cere preşedintelui yemenit să renunţe la putere Foto: romaniainternational.com
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri, în unanimitate, o rezoluţie prin care preşedintelui yemenit să renunţe la putere şi să pună capăt reprimării manifestaţiilor, conform AFP.

Statele membre ale Consiliului de Securitate "condamnă ferm încălcările continue ale drepturilor omului comise de autorităţilor yemenite, precum utilizarea excesivă a forţei împotriva manifestanţilor paşnici”, se arată în rezoluţie.

Consiliul de Securitate îl "încurajazează” pe preşedintele Saleh să semneze iniţiativa Consiliului de Cooperare din Golf, care prevede plecarea acestuia de la conducerea statului.

Consiliul "cere ca toate părţile să respingă imediat folosirea violenţei” şi "îşi exprimă regretul profund faţă de moartea a sute de persoane, în special civili, inclusiv femei şi copii”.

Rezoluţia, prezentată de Franţa, Germania, SUA, Marea Britanie, cere tuturor grupurilor de opoziţie să se angajeze să joace un rol constructiv în vederea găsirii unei soluţii politice bazate pe iniţiativa Consiliului de Cooperare.x close