Antena 3 CNN Externe ONU: Circa 5 milioane de persoane aflate în teritoriul separatist au nevoie de ajutor

ONU: Circa 5 milioane de persoane aflate în teritoriul separatist au nevoie de ajutor

ONU: Circa 5 milioane de persoane aflate în teritoriul separatist au nevoie de ajutor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Feb 2015   •   23:27

Circa cinci milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar din cauza conflictului din estul Ucrainei, a estimat vineri ONU, informează AFP.

"Există într-adevăr o criză umanitară în zonele controlate de separatiști", a subliniat coordonatorul pentru ajutor umanitar al ONU în Ucraina, Neal Walker, la trecerea sa prin Bruxelles pentru a încuraja instituțiile europene să contribuie la un nou apel pentru fonduri de 316 milioane de dolari lansat în această săptămână.

ONU estimează că 4,7 milioane de persoane aflate în teritoriul separatist, în zonele de luptă sau în imediata lor apropiere au nevoie de ajutor. În plus, 300.000 de persoane s-au refugiat în alte regiuni ale țării și un milion în străinătate pentru a scăpa de acest conflict care a făcut 5.800 de morți în zece luni.

Pentru a trimite ajutorul, așa cum a fost cazul în timpul unor operațiuni specifice începând din septembrie 2014, ONU trebuie să traverseze linia de front a armatei ucrainene.

Trebuie construite "adăposturi de urgență", echipamente sanitare, racorda apa și "este o nevoie disperată de medicamente", a enumerat Walker.

"Acești oameni au trăit în condiții extrem de dificile, sub bombardamente constante... S-au ascuns în pivnițe și subsoluri, au trăit fără toalete, de multe ori fără alimente, fără apă și căldură", a descris el.

×
Subiecte în articol: Ucraina ajutor umanitar separatisti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close