Antena 3 CNN Externe ONU critică Rusia pentru construcţiile Olimpiadei de la Sochi

ONU critică Rusia pentru construcţiile Olimpiadei de la Sochi

ONU critică Rusia pentru construcţiile Olimpiadei de la Sochi
Sursa foto: olimpiada de la sochi
16 Mar 2010   •   23:02

Principalul organism de mediu al ONU a criticat Rusia pentru că ignoră efectele produse de mai multe proiecte de construcţii destinate Olimpiadei de Iarnă 2014 din Sochi asupra faunei.
Programul de mediu al ONU arată într-un raport că analizele de impact realizate de Moscova "nu au luat în calcul efectele cumulative ale diferitelor proiecte asupra ecosistemelor din regiunea Sochi şi a populaţiei ".

Staţiunea de la Marea Neagră este deja în centrul atenţiei fiind următoarea destinaţie a Olimpiadei de iarnă după Vancouver. Cum constructorii au început ridicarea construcţiilor de la zero, ecologiştii susţine că ecosistemele deja au suferit pagube ireversibile, iar habitatele păsărilor şi urşilor au fost distruse.
Guvernul rus susţine că a ţinut cont de preocupări şi acuză activiştii că încearcă să saboteze jocurile printr-o campanie de PR.
Raportul UNEP se bazează pe analiza de la Sochi din ianuarie, iar organizaţia a remarcat că deciziile luate la nivel politic "durează prea mult" în privinţa unor proiecte menite a proteja fauna.

WWF şi Greenpeace au suspendat recent cooperare în calitate de consultanţi cu compania constructoare de stat Olimpstroi, deoarece preocupările lor nu îşi găseau răspuns.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close