Antena 3 CNN Externe ONU face presiuni pentru anchetă internaţională în Gaza

ONU face presiuni pentru anchetă internaţională în Gaza

ONU face presiuni pentru anchetă internaţională în Gaza
Sursa foto: onu
04 Iun 2010   •   01:44

Secretarul general al ONU, Ban Ki- moon, este aşteptat să angajeze o anchetă a atacului israelian asupra flotilei umanitare pentru Gaza, arăta preşedinte Consiliului de Securitate al ONU.
"Multe guverne au spus că esre nevoie de o anchetă şi Consiliul se aşteaptă ca secretarul general să o angajeze," declara ambasadorul mexican, Claude Heller, care deţine preşedinţia în rotaţie a Consiliului de Securitate pentru luna iunie.
Există "multă preocupare privind urmările" unei anchete, specifica Heller, numind unii factori precum cine va conduce investigaţia, ca şi "interpretarea" responsabilităţii israeliene de a prelua iniţiativa în acest incident.
"Înţelegem că secretarul general va avea consultări cu părţile interesate de acest subiect, având în vedere nu numai ancheta, dar şi temerea că aceasta ar putea reprezenta sursele pentru o nouă escaladare a violenţei în Orientul Mijlociu sau în regiune," declara Heller.
Anterior, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a decis să trimită o misiune independentă de analiză pentru a investiga atacul israelian asupra flotilei umanitare.
Decizia a fost inclusă într-o rezoluţie ce mai condamna "atacul revoltător " al Israelului, ce a dus la uciderea şi rănirea multor civili.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close