Antena 3 CNN Externe ONU: Gripa porcină ar putea provoca anarhie şi milioane de decese

ONU: Gripa porcină ar putea provoca anarhie şi milioane de decese

ONU: Gripa porcină ar putea provoca anarhie şi milioane de decese
Sursa foto: Gripa porcina
20 Sep 2009   •   15:05

Epidemia de gripă nouă poate provoca moartea a milioane de oameni şi anarhie în ţările sărace, potrivit ultimului raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Documentul este prezentat într-un moment în care oficialii Oraganizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că din cauza crizei economice, nu vor putea obţine nici măcar jumătate din suma necesară controlării pandemiei.

Raportul Organizaţiei Naţiunilor Unite, citat de Observer în pagina sa electronică, arată că statele bogate vor fi nevoite să aloce aproape un miliard de euro pentru vaccinuri şi antivirale. În caz contrar, lumea întreagă trebuie să se pregătească pentru un adevărat dezastru umanitar.

Avertismentul Naţiunilor Unite vizează în special statele unde sistemul medical este depăşit. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat totuşi că orice stat poate fi lovit de anarhie dacă nu se iau măsuri imediate şi amintesc că ţări considerate mai bogate au avut de suferit din cauza virusului AH1N1.

Raportul de 47 de pagini se adreseză în special către şase ţări din America Latină, 21 din Asia şi 40 de state din Africa.

Potrivit ultimului bilanţ publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, gripa A H1N1 a provocat moartea a peste 3.500 de persoane în întreaga lume. La nivel mondial au fost înregistrare ofocial aproape 300.000 de cazuri, dar numărul real al îmbolnăvirilor este mult mai mare deoarece ţările cel mai grav afectate nu mai efectuează analize sistematice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina raport ONU
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close