Antena 3 Externe ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu

ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu

de M.Z.    |    07 Noi 2012   •   22:50
ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a felicitat miercuri pe Barack Obama pentru realegerea sa la Casa Albă şi i-a recomandat să acţioneze urgent pentru rezolvarea paşnică a conflictului în Siria şi relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu.

ONU "va continua să mizeze pe un angajament activ al Statelor Unite ale Americii în aceste dosare cruciale", a spus Ban Ki-moon, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de AFP.

"Ne aşteaptă numeroase provocări: încetarea războiului în Siria, relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, încurajarea dezvoltării durabile a mediului şi răspunsul problemelor privind schimbările climatice", a continuat secretarul general al ONU.

Pentru rezolvarea acestor dosare cruciale este nevoie de o "intensă cooperare multilaterală", a insistat Ban Ki-moon.

Reprezentantul ONU a promis sprijinul Naţiunilor Unite faţă de Barack Obama şi de administraţia sa în timpul celui de-al doilea mandat prezidenţial la Washington, "în spiritul parteneriatului tradiţional SUA-ONU".

Citeşte şi Începutul sfârşitului? Palatul lui Bashar Al-Assad, atacat cu obuze. Nu se ştie dacă preşedintele era la reşedinţă


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close