Antena 3 CNN Externe ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu

ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu

ONU îi recomandă preşedintelui Obama să acţioneze în Siria şi în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    07 Noi 2012   •   22:50

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a felicitat miercuri pe Barack Obama pentru realegerea sa la Casa Albă şi i-a recomandat să acţioneze urgent pentru rezolvarea paşnică a conflictului în Siria şi relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu.

ONU "va continua să mizeze pe un angajament activ al Statelor Unite ale Americii în aceste dosare cruciale", a spus Ban Ki-moon, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de AFP.

"Ne aşteaptă numeroase provocări: încetarea războiului în Siria, relansarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, încurajarea dezvoltării durabile a mediului şi răspunsul problemelor privind schimbările climatice", a continuat secretarul general al ONU.

Pentru rezolvarea acestor dosare cruciale este nevoie de o "intensă cooperare multilaterală", a insistat Ban Ki-moon.

Reprezentantul ONU a promis sprijinul Naţiunilor Unite faţă de Barack Obama şi de administraţia sa în timpul celui de-al doilea mandat prezidenţial la Washington, "în spiritul parteneriatului tradiţional SUA-ONU".

Citeşte şi Începutul sfârşitului? Palatul lui Bashar Al-Assad, atacat cu obuze. Nu se ştie dacă preşedintele era la reşedinţă


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close