x close

ONU, îngrijiorată de frecvenţa naufragiilor din largul Maltei

de G.S.    |    13 Oct 2013   •   10:03
ONU, îngrijiorată de frecvenţa naufragiilor din largul Maltei 416 Foto: Agerpres/AP
Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi-a exprimat dorinţa ca membrii comunităţii internaţionale să adopte măsuri pentru evitarea repetării naufragiilor unor ambarcaţiuni cu imimgranţi ca cel din largul Maltei, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt Martin Nesirky, relatează AFP, conform Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt, secretarul general al ONU este "profund întristat" de acest naufragiu, care s-a soldat cu zeci de victime, şi a "solicitat comunităţii internaţionale în ansamblu să acţioneze pentru a împiedica repetarea unor asemenea tragedii".
Ban Ki-moon doreşte mai ales adoptarea unor "măsuri care să vizeze cauzele profunde (ale acestor naufragii) şi care să se concentreze asupra vulnerabilităţii şi respectării drepturilor omului imigranţilor", a adăugat el.
Un naufragiu în sudul Maltei s-a soldat, vineri, cu moartea a zeci de imigranţi, majoritatea sirieni, după opt zile de la moartea în largul Insulei italiene Lampedusa a 359 de persoane care se refugiau din Cornul Africii.
 

Citeşte mai multe despre:

ONU naufragiu Malta Ban Ki-moon imigranti moarte
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati