Antena 3 CNN Externe ONU: Milioane de nord-coreeni sunt în pragul foametei

ONU: Milioane de nord-coreeni sunt în pragul foametei

ONU: Milioane de nord-coreeni sunt în pragul foametei
Sursa foto: coreea de nord
02 Iul 2009   •   16:17

Milioane de nord-coreeni riscă să ajungă în pragul foametei, din cauza noilor restricţii în privinţa ajutorului impus de regimul dictatorial şi reducerea ajutorului internaţional.

?World Food Program? (WFP) al ONU declara că a primit numai 75 milioane de dolari, 15 procente din cei 504 milioane de dolari de care are nevoie pentru a hrăni 6,2 milioane de nord-coreeni în timpul lunilor sărace, până la recolta din noiembrie. Oricum, chiar şi acest obiectiv este sub numărul estimat de persoane care ar avea nevoie de ajutor- 9 milioane de persoane.
Pentru moment se apreciază că nu există riscul repetării foametei de la sfârşitul anilor 90, când sute de mii, după unele estimări milioane de oameni au murit. Cu toate acestea lipsa alimentelor poate provoca probleme pe termen lung la copii.

?Nu am primit nicio contribuţie după ce a fost efectuat testul nuclear?, declara reprezentantul WFP pentru Coreea de Nord, Torben Due. Este o problemă foarte gravă pentru populaţie deoarece nu au destule alimente. Pentru adulţi nu înseamnă mare lucru dacă trăiesc câteva luni pe o dietă de cereale şi legume, dar pentru copii este critic. Putem vedea o creştere a numărului de copii internaţi cu probleme grave de malnutriţie.?
În plus, munca WFP a devenit şi mai dificilă din cauza restricţiilor impuse de guvernul nord-coreean. Are permis de a lucra numai în 57 de regiuni, faţă de 131 anterior.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close